17 martie 2018, 15:35 Caleidoscop views 11983
Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut
17 martie 2018, 15:35 Caleidoscop views 11983

Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut

Un somn liniștit este cheia pentru o viață sănătoasă. Dacă ai insomnii sau pur și simplu nu te poți odihni, îți spunem un truc care te va ajuta să adormi într-un minut.

Dacă nu reușești să adormi, respiră pe nas pentru patru secunde, ține-ți respirația pentru șapte secunde, apoi expiră pe gură timp de opt secunde. Potrivit cercetătorilor citați de nova937.com, acest exercițiu are un efect asemănător substanțelor chimice asupra creierului, încetinind bătăile inimii și ajutându-te să adormi. Este indicat, de asemenea, să ai telefonul și alte dispozitive electronice cât mai departe de tine, pentru a nu-ți distrage atenția.

Cum funcționează acest truc

Cercetătorii susțin că oamenii foarte stresați sau anxioși nu respiră cum trebuie. Când inspiri timp de patru secunde, te forțezi să inhalezi mai mult oxigen.

Când îți ții respirația pentru șapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde, elimini dioxidul de carbon din plămâni. Mai mult oxigen în organism îți dă senzația de ușoară amețeală și are un efect sedativ. În aceste condiții, inima, creierul și organismul tău pot, în sfârșit, să se relaxeze.

Sursa: www.unica.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , oboseala , somn

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.