21 februarie 2015, 10:44 Caleidoscop views 10907
Previziuni privind Noul an chinezesc
Foto: incomemagazine.ro
21 februarie 2015, 10:44 Caleidoscop views 10907

Previziuni privind Noul an chinezesc

În Asia a început joi Anul Caprei (sau Anul Oii), cu focuri de artificii și petarde care, potrivit credinței populare, alungă spiritele rele. Chinezii petrec cea mai importantă zi a anului în familie sau la temple, evenimentul fiind sărbătorit în estul și sud-estul Asiei și aproape peste tot unde se află diasporă chineză, relatează AFP.

Calendarul lunar chinez cuprinde un ciclu de 12 ani, fiecare având ca semn zodiacal un animal. Capra se află pe poziția a opta, după cal și înaintea maimuței.

Potrivit astrologilor chinezi, anul 2015 ar urma să fie mai puțin agitat decât 2014, în virtutea caracterului blând al caprei. Capra poate fi la fel de bine și oaie, cuvântul 'Yang' desemnând în chineză ambele animale. Fie ovină sau caprină, animalul este mai puțin dinamic și puternic decât celelalte creaturi, cum ar fi dragonul sau calul, și, ca atare, mai puțin susceptibil să declanșeze tulburări.

În tradiționalul său 'indice feng shui', casa de brokeraj CLSA vede perspective favorabile pentru 'sănătate, bani și dragoste' datorită 'blândei capre'. 'Acest an va fi mai liniștit în privința catastrofelor naturale sau a accidentelor', spune Thierry Chow, o tânără de 27 de ani care a moștenit de la tatăl său arta citirii oracolelor chinezești. 'Anul trecut a fost exploziv din cauza prezenței dominante a focului' în orbita cerească a calului. În 2014, pe Pământ au domnit violența și moartea, din Ucraina până în Siria, din Nigeria în Lampedusa și până în Hong Kong.

Prezicerea viitorului în Asia se bazează pe credințe vechi de mii de ani, evenimentele fiind dictate de cele cinci elemente care constituie universul (metal, lemn, apă, foc și pământ). Arta feng shui — care înseamnă vânt și apă — are o mare influență în țări din Asia, unde locuitorii respectă anumite principii în aranjarea casei sau a locului de muncă și în luarea deciziilor, sperând să își maximizeze norocul, averea și starea de bine. Din acest motiv unele chinezoaice însărcinate au sperat să nască înainte de 19 februarie: au dorit să evite să aducă pe lume copii sub semnul caprei/oii. Pașnic și blând, copilul născut în anul caprei este mai înclinat să aibă accese de melancolie.

'Această trăsătură de caracter explică și faptul că oaia/capra nu este destul de puternică să pună capăt total instabilității observate anul trecut', afirmă un prezicător. Unii prezicători chinezi se tem de reapariția unor flageluri ca SRAS (sindromul respirator acut sever), soldat în 2003 cu 800 de morți în lume, precedentul an al caprei. 'Va fi o mare explozie de bacterii', avertizează Thierry Chow, subliniind legătura puternică dintre capră și elementul terestru, asociat uneori cu boala.

La rândul său, celebrul prezicător Sherman Tai spune că 2015 va fi un an cu obstacole și extreme, în care 'vor continua să se adâncească diferențele între bogați și săraci, mai ales în China'. O altă prezicătoare, Lillian Too, prevede pentru acest an 'mari oportunități pentru a face bani și pentru a atinge obiective' întrucât capra este un semn foarte echilibrat. Pentru a avea noroc în 2015, experții recomandă o curățenie totală a casei, inclusiv mutarea mobilelor.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

astrologie , China , previziune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.