15 decembrie 2014, 15:20 Caleidoscop views 21658
Horoscop 2015 – principalele tranzite si aspecte astrale
Foto: romaniatv.net
15 decembrie 2014, 15:20 Caleidoscop views 21658

Horoscop 2015 – principalele tranzite si aspecte astrale

Se poate spune că 2015 începe, din punct de vedere astrologic, cu aproximativ o săptămână înainte de 1 ianuarie. Pe 23 decembrie anul anterior, Saturn intră în Săgetător, aducând cea mai importantă schimbare, din punct de vedere astrologic. Presiunea care a existat în ultimii ani pe plan financiar, problemele din afaceri și lupta acerbă pentru putere își pierd treptat din importanță, iar preocupările noastre încep să se îndrepte mai mult spre studiu și spre relațiile cu străinătatea.

Jupiter își continuă tranzitul prin Leu până în luna august, favorizându-i pe cei care se comportă natural și dau dovadă de creativitate. Odată cu intrarea în Fecioară, Jupiter favorizează munca, rutina de zi cu zi, precum și preocuparea pentru sănătatea propriului organism.

2015 aduce și vestea bună a eliberării de presiunea reprezentată de cuadratura Uranus – Pluton, care se tot repetă, din 2012. Găsiți, mai jos, interpretarea fiecăruia dintre aceste aspecte astrologice.

Horoscop 2015: Jupiter în Leu (până pe 10 august)

Jupiter a intrat în Leu încă din vara lui 2014 și rămâne în acest semn solar până pe 10 august 2015. De la începutul anului și până pe 8 aprilie, planeta este retrogradă.

La nivel personal, Jupiter în Leu ne învață că nu putem deveni lideri și nu putem câștiga aprecierea celorlalți decât dacă suntem noi înșine, dacă ne comportăm natural și ne punem în valoare originalitatea. Acest tranzit îi dezavantajează pe toți cei obișnuiți să se prefacă, să arate lumii o mască, fără legătură cu ceea ce sunt ei în realitate.

Cuvintele lui Iisus din Evanghelia după Marcu – „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea“ ilustrează perfect tipul de atitudine interioară pe care o învățăm pe durata acestui tranzit. Sinceritatea și puritatea interioară sunt cheile care deschid orice ușă.

La nivel social, copiii ar trebui să primească tot mai multă atenție. Școala, alocațiile, indemnizația pentru mămici, educația în general devin teme de mare interes.

Concomitent, ar trebui să sporească gradul de sinceritate al liderilor, indiferent de nivel. Minciuna este mai puțin tolerată și cei care uzează prea mult de ea au toate șansele să fie îndepărtați de la putere.

Horoscop 2015: Jupiter în Fecioară (începând cu 11 august)

Jupiter intră în semnul Fecioarei pe 11 august 2015 și tranzitează acest semn până în septembrie 2016.

La nivel personal, Jupiter în Fecioară pune accentul pe viața de zi cu zi, pe lucrurile aparent mărunte, repetitive, dar care ocupă cea mai mare parte din timpul nostru. Jupiter în Fecioară ne învață că lupta cea mai importantă este cea purtată în fiecare zi, cu noi înșine, pentru a ne perfecționa și a ajunge să ne folosim capacitățile la nivel maxim. Să avem obiceiuri alimentare sănătoase, să dormim suficient sau să lucrăm cu adevărat la serviciu, nu să mimăm munca, sunt lucruri mai importante decât par. Pe principiul picăturii chinezești, lucrurile mărunte, făcute corect timp îndelungat, pot schimba lumea.

La nivel social, sănătatea și munca sunt cele două segmente care ar trebui să primească cea mai mare atenție și să aibă parte de îmbunătățiri și evoluții semnificative. Sindicatele sunt în centrul atenției, cu șanse de a obține îmbunătățiri pentru membrii lor. Mult-așteptata reformă a sistemului sanitar poate face și ea câțiva pași înainte.

Horoscop 2015: Saturn în Săgetător (de la începutul anului la 14 iunie și din 18 septembrie până la sfârșitul anului)

Saturn intră în Săgetător încă de pe 23 decembrie 2014 și își continuă înaintarea în acest semn până pe 14 martie, când începe să retrogradeze. După o pauză de trei luni în Scorpion (de la jumătatea lui iunie la jumătatea lui septembrie), revine în Săgetător, unde va rămâne până la sfârșitul anului și chiar în continuare, în 2016.

La nivel personal, Saturn în Săgetător scoate în evidență lacunele din propria pregătire. Mulți dintre noi vor ajunge la înțelepciunea lui Socrate (știu că nu știu nimic) și vor simți nevoia de a-și continua studiile. Proverbul care spune că omul, cât trăiește, învață revine puternic în actualitate își regăsește întregul sens în această perioadă.

De asemenea, Saturn în Săgetător taie din spiritul de aventură. Distracția e importantă, dar parcă nu la fel de importantă ca în anii trecuți. Se întâmplă mai frecvent să sacrificăm din timpul liber pentru a lucra suplimentar în direcția împlinirii unor scopuri foarte importante.

La nivel social, în legătură directă cu nevoia noastră de a ne îmbogăți cunoașterea și de a ne perfecționa studiile se află învățământul. Cea mai mare atenție îi va fi acordată celui universitar și post-universitar, deoarece vorbim despre o perioadă în care adevăratele elite intelectuale trebuie să se afirme. Scad, în acest context, șansele ca personaje cu plagiat la activ să mai ocupe funcții publice importante.

Relațiile internaționale pot avea de suferit, în timpul unui astfel de tranzit. Fiecare își respectă propriile valorile, dar e destul de inflexibil când e pus față în față cu valorile altora. Dialogul între diferite țări, culturi sau religii nu cunoaște cele mai bune momente, ba chiar dimpotrivă.

Horoscop 2015: Saturn în Scorpion (15 iunie – 18 septembrie)

Între mijlocul lui iunie și începutul lui august, Saturn este retrograd în Scorpion, făcând să reapară probleme pe care le credeam depășite încă de anul trecut. De la începutul lui august până la jumătatea lui august, străbate iar în mers direct ultimele grade ale Scorpionului, unde nu va mai reveni pentru mai bine de un sfert de secol.

Pe plan personal, această perioadă cu Saturn în Scorpion produce tulburări profunde pe plan financiar (posibil ca, în prima parte a verii, să ne întindem mai mult decât ne e pătura, iar apoi să tragem consecințele), precum și o dezordine amoroasă. Posibil să avem relații secrete, iar dorințele noastre până acum refulate să găsească o cale de manifestare.

Luna august și prima parte a lui septembrie reprezintă o ultimă șansă de a rezolva aceste probleme. Dacă nu le depășim acum, ele vor continua să existe o lungă mult timp de acum înainte.

Pe plan social, e multă prudență în sistemul bancar și în relațiile de afaceri. Vara scade oricum fluxul de circulație financiară, dar acum acest lucru e și mai evident decât în anii anteriori.

De asemenea, asistăm la unele tendințe puritane, pot să apară inițiative legislative care să limiteze vulgaritatea și indecența. 

Horoscop 2015: Cuadratura dintre Uranus în Berbec și Pluton în Capricorn

Este ultima dintr-o serie întreagă de astfel de cuadraturi, începută încă din 2012.

Pe plan personal, fiecare dintre noi înțelege tot mai bine transformările pe care trebuie să le facă în viața proprie. Necesitatea schimbării e evident, dar nu e la fel de clar cum e mai potrivit să aibă ea loc: brutal, revoluționar, așa cum ne îndeamnă Uranus, sau treptat, cum ar prefera Saturn din Capricorn.

Pe plan social, se dă o luptă între adepții celor două modalități de schimbare amintite mai sus. Cei care vor schimbare rapidă îi acuză pe ceilalți că sunt lași sau depășiți și incapabili să se adapteze prezentului, iar aceștia se apără atrăgând atenția că nu se fac experimente pe oameni și că orice soluție trebuie să fie mai întâi testată și abia apoi adoptată pe scară largă. Fiecare societate va găsi propria soluție, preferând una din cele două direcții sau, după caz, o sinteză a lor.

Sursa: www.clubmistic.ro

Cuvinte cheie:

horoscop , astrologie , prognoza , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.