26 noiembrie 2014, 17:06 Caleidoscop views 8308
A fost descoperit Regin, unul dintre cei mai periculoşi viruşi
Foto: antena3.ro
26 noiembrie 2014, 17:06 Caleidoscop views 8308

A fost descoperit Regin, unul dintre cei mai periculoşi viruşi

Un program de tip malware, care este folosit din 2008 pentru a spiona guverne, companii şi indivizi, a fost descoperit de Symantec, scrie CNET.

Producătorul a diverse programe de securitate, printre care şi cunoscutul Norton AntiVirus, spune că Regin foloseşte mai multe procedee prin care se face "invizibil", fiind nevoie de resurse masive pentru a-l depista. Symantec sugerează că un program de o asemenea complexitate este opera unei ţări, fără a spune care şi că gradul de risc pe care îl prezintă este unul maxim.

Symantec afirmă într-un comunicat de presă că Regin este customizabil într-un grad foarte înalt, ceea ce îi permite o vastă plajă de operaţiuni, incluzând furt de parole şi date, monitorizarea traficului de reţea şi analiza emailurilor şi că ar fi putut fi folosit "timp de câtiva ani în operaţiuni de spionaj".

Printre ţările afectate de acest malware se numără Rusia şi Arabia Saudită, Irlanda, Mexic, sau India.

Compania spune că Regin aminteşte de Stuxnet, un virus descoperit într-un atac asupra unei fabrici de îmbogăţire a uraniului, din Iran, în 2010, dar şi de Duqu, care are un cod identic cu Stuxnet.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

calculator , virus , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1746
Populația:
1504 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Ciuhur, la o distanţă de 18 km de orașul Edineț și la 12 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1504 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1746.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.