20 noiembrie 2014, 15:13 Caleidoscop views 7148
Pe o planetă soră a Terrei au fost înregistrate explozii puternice
Foto: wordpress.com
20 noiembrie 2014, 15:13 Caleidoscop views 7148

Pe o planetă soră a Terrei au fost înregistrate explozii puternice

Pe planeta Gliese -581G, numită "planetă soră" a Terrei, astronomii au înregistrat două explozii luminoase. Natura acestor explozii în prezent se studiază, este posibil că ele au legătură cu căderea unui corp cosmic pe suprafața planetei.

Planet Gliese -581G se află în constelația Balanței, la o distanță de 20 de ani lumină de Pămînt. Specialiștii au descoperit-o în urmă cu cîțiva ani și spun că este foarte asemănătoare cu planeta noastră și, posibil, acolo să existe viață, căci condiţiile permit existenţa apei lichide. Avînd masa doar de 3.1-4.3 ori mai mare decît cea a Terrei, planeta ar trebui să fie formată din scoarţă solidă şi gravitaţia să fie destul de puternică pentru a menţine o atmosferă.

Deja la sfîrșitul anului 2014, pe orbita Pămîntului va fi lansat un nou telescop spațial "James Webb", cu ajutorul căruia oamenii de știință speră să afle dacă pe planeta Gliese -581G este apă, vegetație și urme de civilizație.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

Planete , cosmos , Pamint , explozie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.