11 noiembrie 2014, 14:35 Caleidoscop views 8534
Aeronava malaeziană a fost deturnată de un hacker
Foto: focus.lv
11 noiembrie 2014, 14:35 Caleidoscop views 8534

Aeronava malaeziană a fost deturnată de un hacker

Avionul Boeing 777 din Malaezia dispărut în martie 2014, a dispărut de pe radare din cauza unui hacker, anunță International Business Times.

S-a stabilit că, după aproximativ 40 de minute de la decolarea din Kuala Lumpur, toate sistemele de comunicații de la bord au fost dezactivate. Apoi, avionul a virat spre vest și a zburat înapoi, spre peninsula malaeză, unde s-a pomenit în afara controlului traficului aerian.

Potrivit raportului Biroului australian de siguranță în transport, mesajele electronice de la bordul aeronavei recepționate de satelit indică faptul că cineva dirija de la distanță sistemele avionului Boeing 777.

Inginerul Michael Exner, care investighează cazul, consideră că suspectul este un "geniu al tehnicii", care are cunoștințe vaste despre aeronavă. După ce a studiat minuțios sistemele aeronavei și manualul de zbor, inginerul a ajuns la concluzia că "nu există nicio modalitate de a dezactiva sistemul de comunicare aeronautică din cabina de pilotaj".

Exner a declarat că dezactivarea sistemelor de comunicații l-a ajutat pe hacker să rămînă neobservat.

Sursa: www.gazeta.ru

Cuvinte cheie:

avion , dispariție , catastrofe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.