08 noiembrie 2014, 11:03 Caleidoscop views 9158
România, din nou în atenţia Rusiei
Foto: ria.ru
08 noiembrie 2014, 11:03 Caleidoscop views 9158

România, din nou în atenţia Rusiei

Planificarea militară a Rusiei va ţine cont de suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est, urmînd să fie luate "toate măsurile necesare" pentru apărarea ţării, a declarat ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, într-un interviu publicat miercuri în ziarul Kommersant.

"Oficialii din cadrul NATO ar trebui să înţeleagă că Moscova va ţine cont de noua lor strategie în planificarea militară rusă. Rusia va lua toate măsurile necesare pentru apărarea sa", a declarat Gruşko.

"Această decizie a NATO va avea, de asemenea, consecinţe politice de lungă durată", a adăugat el.

Ambasadorul rus a denunţat "încercările Alianţei Nord-Atlantice de a acuza Rusia că ar avea intenţii agresive".

De asemenea, el a apreciat că expansiunea NATO către frontierele Rusiei constituie "o cale directă" spre tensionarea situaţiei şi "subminează securitatea în regiune".

În opinia lui Gruşko, NATO "creşte cu propriile sale mîini riscurile apariţiei unor incidente militare".

Comandantul forţelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a declarat marţi că Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de suplimentarea efectivelor în Europa de Est în contextul măsurilor de garantare a securităţii României, Poloniei şi zonei baltice, pe fondul intensificării presiunilor Rusiei şi a ameninţării islamiste.

"Din cauza presiunilor intense pe care le resimţim acum în estul Europei şi în contextul măsurilor de garantare a securităţii aplicate în ţările baltice, în Polonia şi în România, avem nevoie de prezenţă militară suplimentară prin rotaţie", a argumentat generalul Breedlove.

Săptămîna trecută, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat efectuarea a numeroase operaţiuni de interceptare în contextul intensificării activităţilor aeriene ale Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.

Sursa: www.mediafax.ro

Cuvinte cheie:

Romania , Rusia , militari , NATO

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.