26 iunie 2014, 09:34 Caleidoscop views 9854
Una dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani, făcută în Rusia.
Foto: Mediafax
26 iunie 2014, 09:34 Caleidoscop views 9854

Una dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani, făcută în Rusia. "Se întîmplă foarte rar"

Paleontologii ruşi au descoperit în Siberia două schelete de dinozauri foarte bine conservate, vechi de aproximativ 100 milioane - 120 milioane de ani, au anunţat luni reprezentanţii muzeului care a coordonat acele săpături, informează AFP.

"Scheletele sunt intacte şi într-o stare foarte bună", a declarat Olga Feofanova, directoarea muzeului local care a realizat săpăturile.

"Se întîmplă foarte rar să găsim schelete de dinozauri, întregi şi într-o astfel de stare. Aceste descoperiri sunt foarte importante", a adăugat ea.

Cele două schelete au fost găsite la o adîncime de 2,5 metri, la finalul unor săpături care au durat mai bine de trei săptămîni, într-un sit renumit situat în apropiere de satul Şestakovo, în regiunea Kemerovo din Siberia.

Potrivit paleontologilor, este vorba de două exemplare de Psittacosaurus Sibiricus, bipede erbivore al căror schelet atingea o lungime de aproape doi metri.

Săpăturile au debutat la sfîrşitul lunii mai, sub conducerea muzeului din Şestakovo şi cu ajutorul unei echipe de paleontologi moscoviţi.

Scheletele vor fi expuse la muzeul regional, au precizat autorităţile locale.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

dinozauri , Siberia , Rusia , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.