25 martie 2014, 16:01 Caleidoscop views 14212
De ce au nevoie bărbații de femei. Un răspuns surprinzător
Foto: ziarulevenimentul.ro
25 martie 2014, 16:01 Caleidoscop views 14212

De ce au nevoie bărbații de femei. Un răspuns surprinzător

Adam Grant, profesor la Wharton School în cadrul Universităţii Pennsylvania şi totodată autorul cărţii „Give and Take: A Revolutionary Approach to Success", dezvăluie cum influenţează femeile bărbaţii în cadrul unui articol publicat în ziarul New York Times în care arată cele mai noi descoperiri ale ştiinţei.

Bărbaţii au nevoie de femei în viaţa lor, şi nu doar din motive biologice.

„Ce-i face pe unii bărbaţi mai zgîrciţi şi pe alţii mai generoşi? Ce l-a motivat pe Bill Gates, spre exemplu, să ofere daruri filantropice în valoare de peste 28 de miliarde de dolari, pe cînd alţi miliardari nu au vrut să renunţe la prea mulţi bani din averile lor uriaşe?

Noi dovezi oferă un răspuns surprinzător. Simpla prezenţă a unui membru în familie de sex feminin – chiar şi a unui bebeluş – poate fi suficientă pentru a stimula bărbaţii să devină generoşi.

Aparent, fetele „înmoaie" taţii şi evocă tendinţe de îngrijire. Cercetătorii speculează că pe măsură ce periem părul fetelor şi le ducem la cursuri de dans, devenim mai blînzi, mai empatici şi mai orientaţi către ceilalţi.

Cu cît un tată avea mai multe surori, cu atît petrecea mai mult timp crescîndu-şi proprii copii. Aşadar, după ce cresc în preajma surorilor, bărbaţii care au oportunitatea de a fi generoşi sînt mai predispuşi să fie.

Într-o prezentare provocatoare pe care a ţinut-o în 2007 în San Francisco, psihologul Roy Baumeister se întreba „există vreun lucru bun la bărbaţi?". Răspunsul, pe scurt, este „nu prea". Însă lucrul care îi salvează pe bărbaţi, în viziunea profesorului Baumeister, este faptul că „bărbaţii, în numeroase domenii, merg la extreme mult mai mult decît femeile". Bărbaţii sînt responsabili pentru cea mai mare parte din atrocităţile de pe Terra, dar totodată sînt responsabili pentru cîteva dintre cele mai extreme acte de generozitate. Contactul cu femeile ar putea fi una din forţele care înclină bărbaţii mai mult spre generozitate.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Cuvinte cheie:

barbați , femei , psihologie , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.