21 ianuarie 2014, 11:33 Caleidoscop views 10531
Savanții britanici: 20 ianuarie este cea mai tristă zi din an
Foto: mediasinfo.ro
21 ianuarie 2014, 11:33 Caleidoscop views 10531

Savanții britanici: 20 ianuarie este cea mai tristă zi din an

20 ianuarie, este cea mai tristă zi din an. Cel puţin aşa susţine un psiholog britanic care, în urma unui calcul matematic elaborat, a ajuns la concluzia că a treia zi de luni dintr-un an este cea mai tristă zi din tot anul.

Potrivit The Guardian, teoria privind cea mai deprimantă zi din an, botezată "Blue Monday" de psihologul Cliff Arnall, a fost elaborată în 2005, cînd, pe baza unei formule matematice au fost calculate cele mai nefeicite zile din an.

Cliff Arnall a luat în calcul, ca paramentrii: vremea din această perioadă a anului, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul zilele de luni sînt detestate de majoritate.

Astfel, el a stabilit că în cea de-a treia zi de luni a anului, este cea mai deprimantă zi, deoarece oamenii în această perioadă manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Există şi o veste bună însă, persoanele care stau lîngă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului, conform unui studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici a arătat. Experţii recomandă sporturile de iarnă sau mişcarea la sala de sport.

Sursa: evz.ro

Cuvinte cheie:

depresie , iarna , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.