03 decembrie 2016, 12:20 Caleidoscop views 16149
03 decembrie 2016, 12:20 Caleidoscop views 16149

Cînd bărbații sînt mai atrași de femei?

În cadrul unui studiu, oamenii de știință le-au arătat subiecților de sex masculin imagini cu femei, de-a lungul mai multor perioade ale anului. Rezultatele au indicat că bărbații erau mai incitați de imagini în perioada de iarnă.

Cercetarea a presupus ca, timp de un an, la fiecare 3 luni, cei 114 de barbati sa noteze gradul de atractivitate al mai multor femei. O data la trei luni, fiecare barbat a fost rugat sa noteze doua seturi de fotografii. Un set arata numai chipurile femeilor, in timp ce setul al doilea arata corpurile femeilor. Rezultatele au indicat ca nivelul de atractie al barbatilor fata de fetele femeilor nu s-a modificat de-a lungul anilor. In schimb, atractia lor pentru corpurile femeilor s-a schimbat de-a lungul timpului. Astfel, barbatii s-au simtit mai excitati atunci cand au vazut imaginile cu trupurile femeilor in lunile decembrie, ianuarie sau februarie, comparativ cu atunci cand au privit fotografiile in alte luni. Aceste constatari sunt sustinute de o alta cercetare realizata de Lovehoney, o firma de jucarii pentru adulti, care indica faptul ca oamenii fac sex mai des in decembrie.

Unul dintre motivele pentru care se produce acest fenomen, spun oamenii de stiinta, este acela ca vara, atunci cand femeile expun mai multa piele, criteriile care stabilesc ce este atragator si ce nu sunt mai stringente vara. Iarna, in schimb, cand hainele acopera aproape in intregime corpul femeilor, barbatii se excita mai usor la vederea unei femei aproape dezbracate.

O alta teorie sugereaza ca nivelul de hormoni ai barbatilor fluctueaza in functie de sezon si ca pur si simplu ei se simt mai excitati iarna, cand temperatura este mai scazuta. „Cercetarea ne da motive sa banuim ca vremea nu este singurul factor care se schimba odata cu anotimpurile", a declarat dr. Justin J Lehmiller, de la Universitatea Harvard.

Sursa: www.efemina.ro

Cuvinte cheie:

relatii , femei , barbați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.