Mergi spre compartimentul: Muzica
24 octombrie 2013, 15:20 Muzica views 7057
24 octombrie 2013, 15:20 Muzica views 7057

Moldova va găzdui în premieră un festival de muzică jazz, care va dura șapte luni


Foto: moldpres.md

Pentru prima dată în Republica Moldova va avea loc un festival internaţional de muzică jazz, care va dura șapte luni. Festivalul "Faces of friends. Jazz edition" va începe la Chişinău la 28 octombrie şi se va încheia la sfîrşitul lunii mai, informează MOLDPRES.

Producătorul Serghei Orlov a specificat astăzi, la o conferinţă de presă, că în cadrul festivalului vor concerta muzicieni din SUA, Olanda, România, Rusia, Ucraina, Republica Moldova.

La Chişinău concertele vor avea loc la Filarmonica Naţională "S. Lunchevici", în ultima zi de luni a fiecărei luni. Totodată, spectacole de muzică jazz vor avea loc şi la Tiraspol, în ultima zi de duminică a fiecărei luni.

Primul concert din cadrul proiectului "Faces of friends. Jazz edition" va avea loc la Chişinău la 28 octombrie, cu participarea celebrului chitarist Enver Izmailov din Ucraina, precum şi a lui Alex Calancea şi a lui Alexandru Arcuş din Republica Moldova. Preţul biletelor la concert variază între 50 şi 150 de lei.

Un alt festival internaţional de jazz, "Ethno Jazz Festival", are loc anual în Republica Moldova, la sfîrşitul lunii septembrie, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.