Mergi spre compartimentul: Muzica
13 septembrie 2013, 12:30 Muzica views 15172
13 septembrie 2013, 12:30 Muzica views 15172

Moldoveanca Lidia Isac a luat premiul III la un festival internaţional de muzică


Foto: trm.md

Moldoveanca Lidia Isac s-a clasat pe locul trei la Festivalul Internaţional „Восточный Базар” din Ucraina, anunță trm.md.

Evenimentul a avut loc, în perioada 6-8 septembrie, în orașul Sudak, şi a adunat 23 de interpreți din 17 țări. Scopul concursului este de a promova muzica în ţările din Est și Vest, schimbul cultural între popoarele slave, turce, dar și alte popoare, informează biyuk-live.org.

Solicitată de trm.md, Lidia Isac a comunicat că este cea mai tînără laureată a concursului, printre concurenți fiind și persoane care au vîrsta de 42 de ani. ”Am concurat cu artiști care au mult mai multă experiență în domeniul muzical și mă bucur că am făcut față concurenței”, a menționat tînăra.

Una din condiţiile competiţiei a fost să interpreteze cîntece populare în limba țării pe care o reprezintă. Moldoveanca a cîntat la etapa finală a festivalului piesa Nataliei Barbu „Între ieri și azi”, care a şi convins juriul să-i acorde premiul III.

La concertul de gală al celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional „Восточный Базар”, ce a avut loc pe 8 septembrie, a evoluat și trupa „SunStroke Project”. 

Actualmente, Lidia Isac își dezvoltă cariera muzicală în calitate de solistă a trupei „Glam Girls”.

Cuvinte cheie:

Ucraina , muzica , Festival , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.