Mergi spre compartimentul: Muzica
07 aprilie 2019, 14:30 Muzica views 16026
The Glimpse: Cultura reflectă starea națiunii! (Foto, Video, Audio)
07 aprilie 2019, 14:30 Muzica views 16026

The Glimpse: Cultura reflectă starea națiunii! (Foto, Video, Audio)

De data aceasta, invitatul emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" este trupa The Glimpse, care cîntă în stil pop-punk.

Trebuie remarcat faptul că în Moldova nu există atît de multe trupe care cîntă punk-rock sau pop-punk, dar, la drept vorbind, orcît de regretabil ar părea, astfel de trupe în țara noastră pot fi numărate pe degete.

Membrii trupei "The Glimpse", Alexandru Gribcenco și Pavel Malîșev, și-au exprimat opinia cu privire la popularitatea atît de scăzută a punk-rockului în rîndul muzicienilor moldoveni: "Într-adevăr, ne este destul de greu să organizăm concerte în acest stil, deoarece în Moldova există foarte puține trupe punk. În afară de noi, mai putem numi trupa "1000faces", deși nici ea nu este cu adevărat pop-punk. În general, totul depinde de țară, de mentalitatea oamenilor. La noi există un paradox: poporul moldovean parcă este vesel, în general, însă casele lor sînt toate sure... La noi, în mulțimea de oameni, rar găsești fețe zîmbitoare. Și poate anume din această cauză, dacă e să vorbim despre rock, ne place mai mult muzica grea, depresivă. Și nu este nimic rău în aceasta - cultura reflectă starea națiunii, să spunem așa. Dar poate asta depinde și de timp! Iată, în California este mereu vreme însorită și fierbinte și acolo înflorește pop-punk-ul! "

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , rock , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.