Mergi spre compartimentul: Muzica
15 iulie 2015, 15:59 Muzica views 8923
Un recital în aer liber în Parcul Dendrariu din capitală
Foto: cyo.md
15 iulie 2015, 15:59 Muzica views 8923

Un recital în aer liber în Parcul Dendrariu din capitală

Chişinău Youth Orchestra lansează concertele de vară, cu un recital în aer liber, care va avea loc vineri, 17 iulie, în Parcul Dendrariu din capitală. În cadrul concertului „Voilà Viola", care vine să dea tonul evenimentelor simfonice din acest sezon estival, notele clasice se vor intersecta cu ritmurile pop pe aceeaşi scenă.

Concertul va încununa trei zile de master-class ale artiştilor implicaţi, realizate sub conducerea profesorului de violă Cristian Ladislau-Andriş din România, care este şi autorul conceptului „Voilà Viola". Astfel, alături de el, pe scenă vor urca patru violişti originari din Republica Moldova şi unul din România.

Cei peste 600 de spectatori așteptați vor avea ocazia unică să savureze creații ale marilor compozitori precum Bach, Faure, Manuel de Falla, dar și reinterpretări ale pieselor devenite deja clasice, ale numelor sonore din lumea pop, precum Michael Jackson, Sting, Coldplay sau Avicii.

„Viola este „sora" mai mare a viorii și mai mică a violoncelului. Are o sonoritate unică și extrem de versatilă, chiar dacă, de cele mai multe ori, este un instrument orchestral ajutător. Anume pentru a face publicului cunoștință cu acest instrument nobil, am decis să organizăm acest concert, care este și un soi de examen pentru instrumentiștii care au participat la master-class-urile premergătoare acestuia", afirmă Andriano Marian, dirijorul și coordonatorul Chișinău Youth Orchestra.

Concertul va începe la ora 19:00. Mai multe informaţii pot fi găsite pe pagina de facebook a Chişinău Youth Orchestra, dar şi pe www.cyo.md.

Concertul „Voilà Viola" face parte din evenimentele de vară ale Chişinău Youth Orchestra, desfăşurate sub sloganul „Urmează Pasiunea", care a început anul acesta cu un inedit flashmob, desfăşurat în troleibuzele din capitală.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în perioada 17 iulie - 1 august, Chișinău Youth Orchestra va susține șase concerte la Chișinău, Oradea (România) și un concert extraordinar în Kassel (Germania).

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

concert , muzica , Moldova , cultura , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.