Mergi spre compartimentul: Muzica
03 mai 2015, 15:10 Muzica views 8268
În capitală va avea loc Festivalul „Gavriil Musicescu”
Foto: varnaru.me
03 mai 2015, 15:10 Muzica views 8268

În capitală va avea loc Festivalul „Gavriil Musicescu”

În perioada zilelor de 7 și 8 mai curent, la Chișinău va avea loc Festivalul Național de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu", informează NOI.md.

Festivalul se află la cea de-a IV-a ediție, iar la el vor participa coruri de copii și de tineret de la instituțiile de învățămînt artistic din Republica Moldova. Evenimentul va avea și un invitat special. Este vorba despre Voicu Popescu, dirijorul Corului de Copii al Radio România și al Corului de Tineret „Sound".

În ziua de 7 mai, începînd cu ora 11.00, în sala mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" vor evolua formații corale de copii și de tineret din instituțiile de învățămînt artistic din Republica Moldova.

Pe 8 mai, cu începere de la ora 10.00, tot în sala mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" se va desfășura o lecție practică de măiestrie, susținută de maestrul Voicu Popescu cu două formațiuni de copii – „Vocile Primăverii" și „Adoramus".

Festivalul se va încheia la 8 mai, cînd la Sala cu Orgă va avea loc Gala Laureaților. Aceasta va începe la ora 14.00.

Evenimentul este organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" și Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Festival , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2247 locuitori

Echimăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Echimăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Echimăuți este situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2247 de oameni. Satul Echimăuţi este menționat documentar la 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.