Mergi spre compartimentul: Muzica
27 ianuarie 2015, 09:36 Muzica views 12117
Moldova va evolua în prima semifinală la Eurovision 2015
Foto: trm.md
27 ianuarie 2015, 09:36 Muzica views 12117

Moldova va evolua în prima semifinală la Eurovision 2015

Republica Moldova va evolua în prima parte a primei semifinale din 19 Mai. Acest lucru a fost decis în urma tragerilor la sorţi care au avut loc astăzi, la „City Hall" din Viena, Austria. Evenimentul a fost difuzat live şi poate fi urmărit pe site-ul oficial eurovision.tv.

Țara noastră va evolua alături de reprezentanții din 15 țări: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, România, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Cea de-a doua semifinală, în cadrul căreia vor evolua reprezentanții a 17 țări, va avea loc pe 21 mai. Pe scena din Viena vor urca concurenții din Norvegia, Irlanda, Cehia, Lituania, San Marino, Malta, Portugalia, Muntenegru, Elveția, Azerbaidjan, Slovenia, Letonia, Polonia, Islanda, Israel, Cipru și Suedia.

Tot astăzi, prin tragere la sorți, a fost stabilită în care semifinală vor vota statele din așa numita „Big 5" și țara gazdă, care sunt automat calificate în finală. Astfel, Spania, Austria și Franța vor vota pentru țările din prima semifinală, iar Germania, Italia și Marea Britanie își vor oferi votul pentru favoriții săi în cea de-a doua semifinală.

Reprezentantul țării noastre la concursul european de muzică Eurovision 2015 va fi ales în urma mai multor etape: două semifinale, care vor avea loc pe 24, 26 februarie și finala națională din 28 februarie. Show-urile live vor fi transmise exclusiv de Moldova 1, Radio Moldova, Radio Moldova Tineret și on-line de portalul multimedia trm.md.

Marea Finală a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în acest an pe 23 mai în capitala Austriei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Eurovision , 2015 , muzica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.