Mergi spre compartimentul: Muzica
08 decembrie 2014, 11:33 Muzica views 8595
Localitatea Durleşti – gazda unui concurs internaţional de muzică
Foto: trm.md
08 decembrie 2014, 11:33 Muzica views 8595

Localitatea Durleşti – gazda unui concurs internaţional de muzică

Au trecut dincolo de graniţe pentru a se uni prin muzică. Un concurs muzical internaţional s-a desfăşurat în orăşelul Durleşti, la care au participat 30 de tineri din Ucraina, România şi Moldova. Cei mai buni s-au ales cu trofee şi diplome, relatează Mesager.

Alexandra Ionaşco este originară din Ucraina, însă, cunoaşte foarte bine limba română. A venit la concurs cu melodia „Rugăciune pentru Ucraina" şi a reuşit să obţină trofeul.

Cel de-al doilea trofeu a fost obţinut de Oana Tabultoc din Romania. Tânăra a devenit cunoscută peste Prut, datorită unui concurs de talente.

Concursul a fost jurizat de câte trei membri din fiecare ţară.

Concursul este la prima ediţie şi face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul are trei etape. Prima s-a desfăşurat în România, unde 30 de concurenţi au interpretat muzică folk, iar Marele Premiu a revenit Moldovei. Cea de a treia etapă va avea loc în Ucraina, acolo, concurenţii vor interpreta muzica clasică.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzica , cultura , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.