Mergi spre compartimentul: Muzica
25 august 2014, 15:43 Muzica views 16608
25 august 2014, 15:43 Muzica views 16608

Soprana Valentina Naforniță a susţinut un concert de caritate la Chișinău


Foto: intermusica.co.uk

Valentina Naforniță a susținut, în premieră, un concert la Chișinău. Soprana originară din Moldova, care evoluează pe scena Operei de la Viena, a cîntat alături de soțul său, baritonul Mihai Dogotari. Concertul a fost unul de caritate, organizat în cadrul Campaniei "Renaște Moldova".

Valentina Naforniță a precizat că este pentru prima dată cînd evoluează la Chişinău în duet cu soțul ei: "Probabil surpriza cea mare este că în sfîrșit o să cîntăm noi împreună, ceea ce nu s-a întîmplat pînă acum. O să facem ca publicul să se simtă bine și să asculte cele mai frumoase arii și duete."

Printre participanţii la eveniment s-au numărat demnitari, reprezentanţi ai corpului diplomatic și oameni de cultură.

"Valentina Nafornița a mai fost în Chișinău cu diverse ocazii, dar pentru un concert plin alături de soțul său pe care a venit să-l susțină aici cu o misiune nobilă alături de Chișinău Youth Orchestra... Este un eveniment de excepție. Și sunt sigură că va fi și un eveniment de mare răsunet internațional."

Spectatorii au spus că au primit plăcere să o asculte pe renumita soprană, dar și întreaga orchestră.

"Valentina Nafornița... La nivel mondial, probabil că este ceea ce poate fi mai mult, mai frumos și mai mare."

" E foarte frumos concertul, e super. Primesc o plăcere extraordinară."

"Eu cred că orchestra tînără este o motivare ca tinerii să se schimbe și asta e o idee extraordinară, mă bucură foarte mult și sper că o să crească clasica din punct de vedere profesional la noi în Moldova."

"Este minunată atmosfera, oamenii. Mă bucur că totuși în Chișinău, în Moldova încetul cu încetul începem să înțelegem ce înseamnă de fapt muzica adevărată."

Banii colectaţi din vînzarea biletelor vor fi donaţi pentru reconstrucţia Centrului Mamei şi Copilului.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

opera , concert , Chisinau , Valentina Nafornita

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populaţia:
552 locuitori

Slobozia-Horodişte este un sat din cadrul comunei Horodişte, raionul Rezina. Slobozia-Horodişte este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Rezina şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Slobozia-Horodiște a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.