Mergi spre compartimentul: Muzica
24 martie 2014, 10:20 Muzica views 10676
La Biblioteca publică „Onisifor Ghibu” a fost lansată o carte cu CD al formaţiei „Noroc”
Foto: moldpres.md
24 martie 2014, 10:20 Muzica views 10676

La Biblioteca publică „Onisifor Ghibu” a fost lansată o carte cu CD al formaţiei „Noroc”

Editura „Arc" a lansat astăzi la Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu" din Chişinău volumul cu CD „ROCKul, "NOROC"-ul @ NOI" de Mihai Ştefan Poiată, dedicat anilor de glorie a formaţiei „Noroc", condusă de regretatul compozitor Mihai Dolgan, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat viceprim-ministrul Tatiana Potîng, ministrul Culturii Monica Babuc, precum şi membrii formaţiei „Noroc" Ştefan Petrache, Alexandru Cazacu şi Valentin Goga.

În cadrul manifestării, vicepremierul Tatiana Potînd a afirmat că acest volum este un produs estetic cultural şi muzical, iar ministrul Culturii Monica Babuc – că este o carte care ne aduce o mare bucurie.

„Deşi au trecut cîteva decenii, toată lumea cunoaşte şi astăzi şlagărele de altă dată ale formaţiei: „Cîntă un artist", "De ce plîng ghitarele", „Primăvara" ş.a. Dacă am avut un noroc de „Noroc", înseamnă că prezentăm ceva în lume", a accentuat ministrul Culturii.

La rîndul său, directorul Editurii „Arc" Iurie Bîrsa a menţionat că aceasta nu este o carte cu un text narativ, ci un studiu de caz al formaţiei legendare "Noroc", iar Ştefan Petrache a caracterizat-o drept un studiu ştiinţific.

Ministrul Culturii Monica Babuc a promis că va organiza cu sprijinul Guvernului în anul curent la Chişinău un concert cu membrii formaţiei „Noroc" din anii '60-70.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzica , interpret , cultura , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
3108 locuitori

Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.