30 noiembrie 2023, 13:30 Personalități views 1375
Maia Sandu, prezentă la recepția organizată cu prilejul Zilei României
30 noiembrie 2023, 13:30 Personalități views 1375

Maia Sandu, prezentă la recepția organizată cu prilejul Zilei României

Ambasada României la Chișinău a dat startul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Cu acest prilej, misiunea diplomatică a organizat marți, 28 noiembrie, o recepție, la care au fost prezenți și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierul de la Chișinău, Dorin Recean.

De asemenea, la eveniment au mai participat IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, deputați, membri ai Guvernului de la Chișinău, reprezentanți ai autorităților centrale și locale ale R. Moldova, ai corpului diplomatic, artiști, scriitori, oameni de afaceri și mulți prieteni ai României.

În timpul recepției, șefa statului Maia Sandu a fost fotografiată cum salută călduros pe Mitropolitul Basarabiei, IPS Petru. De menționat că asemenea fotografii prietenoase a șefei statului cu cu Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir nu au apărut niciodată în spațiul mediatic.

Menționăm că vineri, 1 decembrie este marcată Ziua Națională a României.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Ziua României

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.