22 august 2023, 22:00 Personalități views 49783
A decedat celebrul cîntăreț italian Toto Cutugno
22 august 2023, 22:00 Personalități views 49783

A decedat celebrul cîntăreț italian Toto Cutugno

Starul italian Toto Cutugno a decedat la vîrsta de 80 de ani, astăzi, în jurul orei 16:00, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat. Agenția italiană de presă, ANSA, transmite că vestea a fost confirmată de managerul său, Danilo Mancuso.

Cutugno a decedat „după o boală îndelungată, starea cîntărețului agravîndu-se în ultimele luni”.

Născut în Toscana dintr-un tată sicilian, Cutugno a mai cîștigat concursul Eurovision din 1990 cu piesa "Insieme: 1992".

În 1983 a cîştigat Festivalul de la Sanremo cu melodia „L’italiano„, preluată şi tradusă de-a lungul timpului de mulţi interpreţi în diverse limbi. Albumul „L’italiano” s-a vîndut în milioane de exemplare, făcîndu-l cunoscut pe artist în întreaga lume. Anul următor, a participat la Sanremo cu melodia „Serenata” care a ocupat locul al doilea. Pentru albumul „L’italiano”, a primit, în 1986, premiul pentru cel mai bine vîndut disc italian din lume timp de cinci ani, notează G4media.ro.

În 1990 Toto Cutugno a obţinut pentru a cincea oară locul al doilea ca interpret la Sanremo cu melodia „Gli amori” pe care a cîntat-o împreună cu Ray Charles. În acelaşi an, a cîştigat marele premiu la Eurovision cu melodia „Insieme: 1992”.

El a cîștigat de două ori Festivalul Cîntecului de la Sanremo.

De-a lungul carierei, Toto Cutugno a compus peste 400 de melodii cîntate în întreaga lume de mari artişti, a înregistrat 18 albume şi a vîndut peste 100 de milioane de discuri pe întreg mapamondul.

În 2019, un grup de muzicieni ucraineni a încercat să îl oprească să cînte la Kiev, spunînd că este un simpatizant al Rusiei, la fel ca Al Bano, un alt star veteran din sudul Italiei, transmite ANSA.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Toto Cutugno , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.