09 martie 2021, 14:00 Personalități views 2957
Scriitorii Nicolae Dabija și Aurelian Slivestru, internați cu COVID-19
09 martie 2021, 14:00 Personalități views 2957

Scriitorii Nicolae Dabija și Aurelian Slivestru, internați cu COVID-19

Scriitorul Nicolae Dabija a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală fiind bolnav de COVID-19. Informaţia a fost confirmată de ofiţerul de presă al instituției, Dorina Arseni.

Istoricul literar se află internat în secția de terapie intensivă. Nicolae Dabija are 72 de ani și s-a născut în satul Codreni, din raionul Cimișlia. Este autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri, scrie publika.md.

Și scriitorul Aurelian Silvestru s-ar fi infectat cu noul coronavirus și s-ar afla la spital. Despre asta au scris prietenii acestuia, pe Facebook.

Dar, deocamdată, nu se cunoaște care este starea lui și unde a fost internat. Aurelian Silvestru are 71 de ani și este din satul Cușelăuca, raionul Șoldănești.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

spital , scriitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.