21 octombrie 2016, 15:15 Personalități views 9844
S-a stins din viaţă interpreta de muzică populară Nina Ermurachi
21 octombrie 2016, 15:15 Personalități views 9844

S-a stins din viaţă interpreta de muzică populară Nina Ermurachi

S-a stins din viaţă interpreta de muzică populară Nina Ermurachi. Fosta solistă a Orchestrei de muzică populară „Folclor" s-a stins subit din viaţă noaptea trecută, la vîrsta de 67 de ani.

Nina Ermurachi s-a născut la 15 iulie 1949 în satul Floriţoaia Veche, judeţul Ungheni. A fost solistă în Capela corală „Doina" a Filarmonicii din Chişinău şi în Orchestra de muzică populară „Folclor", iar mai tîrziu a colaborat cu orchestrele de muzică populară „Moldoveneasca" şi „Arta". În 1998 a fost distinsă cu titlul onorific de Maestru în Artă.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Ninei Ermurachi va fi adus mîine, la ora 17:30, la Catedrala „Sfînta Teodora de la Sihla". Interpreta va fi înmormîntată duminică, la Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.