28 aprilie 2016, 10:45 Personalități views 6969
Vedetele autohtone preferă să sărbătorească Paștele în familie (Foto, Video)
28 aprilie 2016, 10:45 Personalități views 6969

Vedetele autohtone preferă să sărbătorească Paștele în familie (Foto, Video)

Și dacă ne-am obișnuit de sărbători să întîlnim vedetele autohtone concertînd prin toată țara, atunci de Sfintele Sărbători de Paști, marea majoritate a artiștilor noștri se află acasă, alături de familie.

Unii dintre interpreți foarte rar reușesc să se adune la o masă festivă alături de părinți, frați, bunici, însă sînt și din cei la care s-a format bunul obicei ca anume în aceste zile să plece la locurile de baștină.

Dara: „De sărbătorile de Paști voi fi cu familia mea, cu bunica, cu bunelul. Paștele este momentul în care trebuie să fii neapărat cu familia. Eu sînt un om care ajunge rar acasă, iar anul acesta voi fi numaidecît acasă".

Alex Calancea: „Mă strădui mereu să sărbătoresc Paștele acasă, la țară, la Movileni, deoarece numai acolo se simte sărbătoarea, am crescut acolo. În ajun făceam focuri, ruguri. Sînt o mulțime de tradiții interesante, se întîlnesc prietenii de școală, vecinii. Nu mi-aș putea închipui Paștele fără satul meu".

Vitalie Dani: „Știți, moldovenii noștri vin de peste hotare în special de Paști. Din acest motiv, pentru noi Paștele, pe lîngă semnificația religioasă, este sărbătoarea reunirii familiilor. Eu am să fiu împreună cu familia mea".

Pașa Parfeni: „De Paști mă duc la părinți, ca de obicei. Va fi un weekend plăcut în familie. Nu sînt o persoană foarte religioasă".

Adrian Ursu: „Sărbătorile de Paști mă prind în Republica Moldova și cred că va fi frumos să sărbătorim, să mergem la biserică, să sfințim cozonacul și să avem bucate delicioase pe masă. De Paști, în fiecare an, avem grijă să fim toți împreună".

Pe masa de sărbătoare a artiștilor nu lipsește niciodată cozonacul și ouăle roșii. De obicei, nu fac un cult din bucatele de Paști și susțin că nu e bine să se facă abuz de mîncăruri și băuturi în aceste zile.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vedete , Paste , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
201 locuitori

Mihailovca Nouă este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 201 oameni. Satul Mihailovca Nouă a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.