23 aprilie 2016, 12:20 Personalități views 6408
Eugen Doga, de Blajini, pleacă la baștină
23 aprilie 2016, 12:20 Personalități views 6408

Eugen Doga, de Blajini, pleacă la baștină

De Paștele Blajinilor, compozitorulEugen Doga obișnuiește să-și viziteze satul natal, Mocra, din raionul Rîbnița, situat în Transnistria.

Casa părintească a vîndut-o, iar acum vizitează doar cimitirul unde este înmormîntată mama sa, relatează NOI.md.

Și în acest an Eugen Doga va merge acasă. „Mă duc de obicei la Paștele Blajinilor, așa voi face și în acest an. Punctul de atracție pentru mine la Mocra este astăzi crucea sub care odihnește mama. Mai cobor uneori spre casă, dar, dacă nu-i mama, ce să mai caut acolo? Casa s-a păstrat la Mocra, este într-o stare foarte bună, fiindcă am vîndut-o la vreme unor oameni cumsecade", a declarat maestrul într-un interviu pentru odn.info.md.

Referindu-se la Transnistria, Eugen Doga a spus că ea nu este un stat separat: „Ea este ocupată de niște grupări politice ori economice de pe ambele părți ale Nistrului. Iar în 1992 nu a fost un conflict, cum se spune adesea, a fost război. Conflict pot avea vecinii, cînd capra i-a sărit gardul, dar aici a fost război în tot sensul cuvîntului".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Eugen Doga , Paste , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.