16 septembrie 2013, 10:00 Realitatea moldovenească views 6334
16 septembrie 2013, 10:00 Realitatea moldovenească views 6334

Moldova a participat la un forum internaţional în problemele internetului


Foto: blogspot.com

Secretarul General al Comisiei Naţionale UNESCO pentru R. Moldova, compozitorul Constantin Rusnac a participat săptămîna curentă la o conferinţă internaţională cu genericul „Internetul şi transformările socio-culturale în societatea informaţională”, care a avut loc în Sahalin, Federaţia Rusă, şi a reunit reprezentanţi din peste 40 de ţări, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Constantin Rusnac a menţionat că la conferinţă au avut loc cîteva şedinţe plenare şi pe secţiuni, în cadrul cărora au fost abordate probleme ce ţin de transformările socio-culturale în societatea informaţională, problema lingvistică ş.a.

Vorbind despre situaţia la acest capitol din Moldova, Constantin Rusnac s-a referit în mod special la aspectul pozitiv, dar şi la cel negativ de influenţă a internetului asupra tineretului.

”Trebuie că ne bucurăm că tinerii şi adolescenţii au acces la cunoştinţe, pe care internetul le oferă din lumea întreagă. Totodată, sînt necesare nişte filtre care ar stopa accesul, mai cu seamă al minorilor, la informaţia pornografică şi la alt gen de informaţie care influenţează negativ asupra tineretului”, a declarat Secretarul General al Comisiei Naţionale UNESCO pentru Republica Moldova.

La conferinţă au participat şi reprezentanţi din partea UTA Gagauz-Yeri.

Cuvinte cheie:

Moldova , internet , forum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.