29 august 2013, 14:40 Realitatea moldovenească views 10452
29 august 2013, 14:40 Realitatea moldovenească views 10452

România așteaptă de la Republica Moldova să adere la NATO


Foto: elldor.info

România se așteaptă că  Moldova va adera la NATO. Acest lucru a fost declarat de către ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române de la București.

"NATO, împreună cu UE rămîne axa esențială a politicii noastre externe de securitate. Pornind de la perspective, ca un stat aflat la frontiera alianței, avem un interes fundamental pentru vitalitatea, puterea și unitatea ei. Apreciem înalt faptul că în luna mai, în timpul vizitei la București, secretarul general al NATO a reiterat importanța și meritele deosebite ale  României în cadrul Alianței", - a spus el.

Corlățean a subliniat că "sîntem în mod clar în favoarea menținerii politicii "ușilor deschise", prin integrarea unor state din Balcanii de Vest și Georgiei, subliniind în același timp importanța relațiilor Alianței cu Republica Moldova și cooperarea pragmatică NATO-Ucraina".

Amintim că alianța de guvernămînt din Republica Moldova a ratificat deja două acorduri, dispozițiile cărora pun la îndoială neutralitatea Republicii: acordul privind participarea la managementul crizelor la nivelul UE și tratatul militar cu România.

 

Sursa: MOLDNEWS

Cuvinte cheie:

Romania , Moldova , NATO

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.