15 iulie 2013, 11:24 Realitatea moldovenească views 8998
15 iulie 2013, 11:24 Realitatea moldovenească views 8998

Regulile de circulaţie au fost modificate


Foto: trm.md

Modificările operate în Regulamentul Circulaţiei Rutiere au intrat în vigoare începînd de vineri, 12 iulie. Despre acest lucru anunţă Inspectoratul Naţional de Patrulare.

Potrivit instituției, vor apărea cel puţin 16 marcaje rutiere noi, care vor ajuta conducătorii auto să se orienteze atunci cînd vor deraia de la traseul dorit.

Totodată, în urma modificărilor operate, unitățile de transport cu volanul pe dreapta vor putea circula doar în regim de tranzit şi doar în timpul zilei.

Cît privește şoferii care vor transporta copiii în maşină - aceștia vor fi obligaţi să aibă perne speciale şi scaune de înălțare pentru copii în automobil.

De asemenea, pe carosabil vor apărea benzi rezonatoare longitudinale pentru a preveni ieșirea întîmplătoare a mașinilor de pe carosabil. Iar la intersecţia drumurilor cu sens unic va apărea un panou cu o săgeată de culoare verde pe fundal negru.

Inspectoratul Național de Patrulare susține că va oferi conducătorilor auto un termen de răgaz, de o lună,  pentru a se documenta și a face cunoștință cu noile modificări.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , circulatie rutiera , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.