25 august 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1140
Perciun anunță majorarea burselor pentru studenții de la pedagogie
25 august 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1140

Perciun anunță majorarea burselor pentru studenții de la pedagogie

Bursele studenților de la pedagogie vor fi majorate pînă la nivelul unui salariu minim pe economie, anul viitor, a anunțat astăzi la conferința anuală a cadrelor didactice din raionul Soroca ministrul Educației, Dan Perciun.

Potrivit acestuia, în 2024, în școli ar urma să fie atrași 500 de tineri pedagogi. Dan Perciun a mai subliniat că absolvenții care vor avea o medie mai mică de 7 nu vor avea dreptul să devină profesori, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„Trebuie să pregătim noua generație și din păcate, an de an noi avem un număr constant de mic de tineri profesori. Trebuie să reușim în 2024 să atragem măcar 500 de tineri specialiști și să introducem media de admitere la pedagogie de cel puțin 7”, a declarat ministrul Educației.

Dan Perciun a mai precizat că prima lecție din data de 1 septembrie, va fi despre ”Moldova Europeană”. Amintim că anul trecut prima lecție a fost consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dan Perciun , bursa , studenţi , pedagogie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.