11 iulie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1317
Batrîncea a criticat abordarea superficială și simplistă a majorității pas în raport cu acordurile din cadrul CSI
11 iulie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1317

Batrîncea a criticat abordarea superficială și simplistă a majorității pas în raport cu acordurile din cadrul CSI

În cadrul ședinței de vineri în plen a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a învinuit majoritatea PAS de o abordare superficială și simplistă în raport cu proiectul de lege de denunțare a Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale Comunității Statelor Independente, precum și altor acorduri din cadrul CSI, notează Noi.md.

Vicepreședintele Parlamentului a atras atenția că deputații PAS nu cunosc diferența dintre relațiile bilaterale dintre state și o platformă internațională, precum și nu cunosc consecințele grave cu care se vor confrunta cetățenii noștri în urma denunțării acordurilor din cadrul CSI.

”Ce vom face cu cetățenii noștri care vor rămîne fără dreptul la libera circulație? Ce vom explica mediului de afaceri care are nevoie de această piață imensă? Ce vom face cu agricultorii noștri care vor rămîne fără îngrășăminte și alte substanțe chimice necesare? Ce vom face cu diaspora? Suntem gata să le oferim locuri de muncă bine plătite, asistență socială și medicală?”, a menționat Batrîncea.

Deputatul socialist a atenționat că europenii nu solicită și nu practică așa ceva. Potrivit deputatului, platforma interparlamentară permite promovarea țării, dialogul și soluții economice.

”Ceea ce faceți este populism, abordări provinciale și superficiale. Acest acord trebuie menținut și valorificat în interesul RM. Moldova trebuie promovată inclusiv pe piața estică”, a declarat Batrîncea, anunțînd că fracțiunea BCS va restabili aceste relații în legislatura următoare.

În semn de protest fracțiunea BCS a părăsit sala de ședințe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Batrîncea , PAS , CSI

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.