29 iunie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1600
Serghei Banari:
29 iunie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1600

Serghei Banari: "Principala noastră responsabilitate este viitorul pe care îl vom lăsa copiilor noștri"

Politologul și economistul Serghei Banari s-a pronunțat împotriva ideilor lumii liberale, impuse țării noastre. El a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii "Большая игра", relatează noi.md.

Potrivit invitatului, Moldova ar putea repeta greșelile Ucrainei, ceea ce va duce la consecințe negative:

" Doar priviți cum au evoluat evenimentele în Ucraina începînd cu 2014, după lovitura de stat: același concept - militarizarea statului, atacul asupra limbii, urmează credința. Totul urmează matrițele pe care lumea liberală le-a dezvoltat pentru un control total al mai mult decît al resurselor. Noi folosim oamenii ca resurse.

Eu și colegii mei am calculat că pagubele anuale pe care așa-numita lume civilizată occidentală le provoacă Moldovei variază între 15 și 25 de miliarde de dolari. Permiteți-mi să vă reamintesc că toate granturile și împrumuturile nu fac nici măcar 10% din sumele menționate mai sus. Astfel, este evident că are loc o simplă jefuire.

Noi, ca o țară care nu are resurse naturale, dar are un potențial uman enorm, sîntem jefuiți, transformînd chiar acest potențial uman într-o resursă", a declarat analistul politic.

Banari a mai adăugat că aderă doar la valorile naționale tradiționale și nu este pregătit să împărtășească valorile liberale:

"Ce alegem? Tata, mama sau părintele numărul 1, numărul 2? Ce alegem, pe Dumnezeu sau comunitatea LGBT? Așa că spuneți-mi, poate că nu sînt radical, ci doar sincer și direct cu privire la poziția mea. Poate că este vorba de această principialitate dură pe care sînt obligat să o exprim. Sînt în primul rînd un tată a trei copii și este de datoria mea să-i hrănesc pe copii, să-i îmbrac, să-i încalț. Dar principala noastră responsabilitate, dacă ne considerăm ființe umane și nu creaturi, este viitorul pe care îl vom lăsa copiilor noștri. Și cu siguranță nu vreau ca ei să trăiască într-un viitor impus de lumea liberală, care încearcă cu adevărat să ne ia tot ceea ce ne face să fim oameni".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Sergiu Banari , viitor , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
4465 locuitori

Mihăileni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Mihăileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4465 locuitori. Satul Mihăileni a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.