03 mai 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2265
Președinta Maia Sandu a anunțat lansarea Programului guvernamental „373”
03 mai 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2265

Președinta Maia Sandu a anunțat lansarea Programului guvernamental „373”

Șefa statului a anunțat despre lansarea Programului guvernamental de susținere a antreprenorilor moldoveni „373”. „Acest program își propune să încurajeze întreprinderile mici și mijlocii să se dezvolte, să deschidă locuri de muncă și să contribuie la bunăstarea cetățenilor”, a spus Președinta Maia Sandu.

Potrivit Președintei, programul „373” va subvenționa diferența dintre rata dobînzii de pe piață - adică cea cerută de bănci - și plafonul stabilit de acest program:

  • 3% - rata dobînzii la creditele în euro sau dolari;

  • 7% - rata dobînzii la creditele în lei;

  • 3 ani - perioada maximă de grație pentru creditele cu o maturitate de pînă la 7 ani.

Șefa statului a menționat că dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă este prioritatea noastră comună. „Văd în fiecare localitate unde merg moldoveni care deschid acasă întreprinderi, muncesc cinstit și contribuie la creștere economică în Moldova. Acești oameni curajoși și întreprinzători au nevoie de susținerea guvernului. Ajutînd antreprenorii să devină competitivi pe piața europeană, să aibă cîștiguri care le permit să crească salariile, să deschidă locuri de muncă în satele și orașele noastre, vom reuși să construim o economie europeană și să creștem nivelul de trai al tuturor moldovenilor”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , antreprenoriat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.