28 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1383
Fără deconectări de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului
28 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1383

Fără deconectări de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului

Cetățenii cu datorii nu vor fi deconectați de la serviciile locativ-comunale în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Legea cu privire la interzicerea deconectărilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului a fost publicată în ediția de azi a Monitorului Oficial.

Prevederile legislației se extind asupra gospodăriilor casnice, în cazul în care acestora le-a fost atribuită categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată.

O altă condiție pentru a nu fi deconectat este ca datoria scadentă să fie executată parțial, în cuantum de 50% din suma datorată pentru perioada curentă de facturare – în cazul gospodăriilor casnice cu grad de vulnerabilitate foarte ridicată și 60% – cu grad de vulnerabilitate ridicată.

Totodată, suma cumulativă a datoriei acumulate în perioada rece a anului nu trebuie să depășească 5 mii de lei pentru energia termică și gaze naturale și 1500 pentru energia electrică.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

deconectare , servicii comunale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.