19 aprilie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 4365
Cum a reacționat Ambasada Rusiei la interzicerea panglicii Sf. Gheorghe în Moldova
19 aprilie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 4365

Cum a reacționat Ambasada Rusiei la interzicerea panglicii Sf. Gheorghe în Moldova

Ambasada Federației Ruse în Moldova a comentat interzicerea panglicii Sf. Gheorghe în țara noastră, menționînd faptul că fenomenul "culturii desființării" promovat de societatea occidentală, orientat în acest caz spre refuzul de a păstra și proteja memoria, devalorizarea eroismului strămoșilor noștri, inclusiv a reprezentanților viteji ai popoarelor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv a actualei Republici Moldova, distrug fundamentul adevărului istoric și al dreptății, informează Noi.md.

După cum se menționează în comentariul Ambasadei Rusiei la Chișinău, valorile militaro-patriotice și fapta eroică a Armatei Roșii multinaționale în Marele Război pentru Patrie sînt un exemplu de curaj, devotament față de jurămînt, onoare, demnitate și vitejie.

"Panglica Sf. Gheorghe păstrează memoria a milioane de oameni care au murit în lupta împotriva fascismului și nazismului în Europa. Respectul și protecția simbolurilor Marii Victorii este un semn de recunoștință a întregii societăți civilizate față de părinții, bunicii și străbunicii care și-au dat viața pentru apărarea Patriei lor.

Încercarea de astăzi de a crea o nouă realitate inventată a acelor evenimente, bazată pe un atac ideologic asupra normelor morale, privează popoarele noastre de dreptul la o memorie istorică adevărată, face dificil drumul spre pace și prietenie.

Afirmarea în conștiința publică a importanței culturii spirituale este acuală în afara timpului și spațiului.

Ea formează identitatea națională, valorile societății și viziunea asupra generațiilor viitoare.

Noi, ca și pînă acum, vom păstra și vom cinsti cu sfințenie simbolurile Marii Victorii a soldatului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei", a declarat Ambasada Rusiei în Moldova.

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.