18 aprilie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2568
Și-a lăsat sufletul la Kiev, dar a găsit liniștea la Chișinău
Foto: unimedia.info
18 aprilie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2568

Și-a lăsat sufletul la Kiev, dar a găsit liniștea la Chișinău

A fugit de război, împreună cu familia, iar de 2 săptămîni se află la Chișinău. Este vorba despre Tatiana, o femeie din Kiev, care nu planifică deocamdată să se întoarcă acasă. Aceasta povestește cît de complicată a fost evadarea, cum a fost primită în Moldova și ce părere are despre localnici.

„sînt de 2 săptămîni în Chișinău, dar am fugit din Kiev foarte complicat. 15 minute ne-a luat să ne strîngem lucrurile și să ieșim pe ușă”, povestește Tatiana.

Aceasta spune că a fost ajutată de voluntari, însă mai complicat a fost cu găsirea unei locuințe, transmite moldovenii.md cu referire la unimedia.info.

„Nu ne-am gîndit că va fi așa de scump. Locuim într-o cameră, eu, mama și cîinele, sînt 25 metri pătrați și plătim 250 euro pe lună. Am încheiat un contract pe 6 luni”, a spus aceasta.

Din păcate, aceasta a fost nevoită să își lase tatăl la Kiev. Acesta este mobilizat la pat, iar bunica femeii are grijă de el.

„Bunica din cauza vîrstei înaintate nu a putut veni, iar tatăl din cauza condiției fizice. Dar neapărat ne vom întoarce”, a mai spus Tatiana.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Kiev , refugiată , Moldova , război , Ucraina , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.