15 aprilie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1900
Cînd va intra în vigoare interdicția folosirii simbolicii de război? Precizările lui Stamate
Foto: zgd.md
15 aprilie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1900

Cînd va intra în vigoare interdicția folosirii simbolicii de război? Precizările lui Stamate

Amendamentele adoptate la Codul contravențional privind interzicerea utilizării semnelor folosite la propagarea războiului, precum literele "Z", "V", panglica bicoloră, vor intra în vigoare în momentul publicării acestora în Monitorul Oficial.

Precizarea a fost făcut de președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, informează Noi.md.

Amendamentele respective au fost adoptate în lectură finală, ieri, 14 aprilie, de către majoritatea parlamentară.

 "Am văzut mai multe postări/comentarii pe rețelele sociale precum că aceste modificări vor intra în vigoare peste trei luni. Greșit! Sînt cîteva prevederi din lege care vor intra in vigoare peste 3 luni. Însă acele ce țin de interzicerea semnelor folosite la propagarea războiului intră în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial", a precizat Stamate.

Menționăm că proiectul de lege cu amendamentele la Codul contravențional, inclusiv cele care se referă la interzicerea simbolurilor "Z", "V," a panglicii "Sf.Gheorghe" urmează să fie expediate spre promulgare șefului statului, după care publicate în Monitorul Oficial.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
49 locuitori

Dermengi este un sat din cadrul comunei Budăi, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 49 de locuitori. Satul Dermengi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.