04 aprilie 2013, 13:12 Realitatea moldovenească views 6551
04 aprilie 2013, 13:12 Realitatea moldovenească views 6551

Tinerii pînă la 18 ani nu vor avea acces în cluburile de noapte

Accesul minorilor în baruri, restaurante şi cluburi pe timpul nopţii va fi interzis în intervalul orelor 23:00-07:00, dacă nu vor fi însoţiţi de un părinte sau tutore. Prevederea se conţine într-un proiect de lege privind modificarea Codului contravențional, votat de parlamentari în două lecturi, relatează NOI.md.

Potrivit legii, permiterea accesului minorilor în localurile nominalizate prevede o pedeapsă de la 8 mii la 12 mii de lei pentru persoana fizică sau persoana juridică care desfășoară activitatea de întreprinzător.

În cazul în care întreprinzătorul a încălcat repetat legea pe parcursul unui an de activitate, permițînd accesul minorilor, acestuia îi va fi interzisă desfășurarea activității pe o perioadă de la 3 la 6 luni.

Responsabile de constatarea contravențiilor vor fi organele afacerilor interne. Proiectul are drept scop diminuarea infracționalității juvenile.

Prezentul proiect va intra în vigoare odată cu publicarea lui în Monitorul Oficial.
 
Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

distractii , tineret , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.