16 martie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 1373
Oficial: Actele de studii obținute în R.Moldova vor fi recunoscute în Italia
Foto: ctfassets.net
16 martie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 1373

Oficial: Actele de studii obținute în R.Moldova vor fi recunoscute în Italia

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind recunoașterea actelor de studii, semnat la 23 februarie 2022, a fost aprobat astăzi de Executivul de la Chișinău. Astfel, conform clauzelor finale ale tratatului, acesta va putea intra în vigoare, relatează Noi.md.

Acordul respectiv are la bază principiul reciprocității și va contribui la fortificarea relațiilor bilaterale de colaborare în domeniul educației și recunoașterii academice a actelor de studii. Mai exact, acesta va asigura recunoașterea și echivalarea actelor de studii, obținute în învățămîntul superior, începînd cu nivelul 6 al clasificării UNESCO-ISCED 2011 (Licență) și continuînd cu ciclul II Masterat.

Amintim că acordul în cauză a fost semnat la Chișinău de către ministrul Educației și Cercetării al Republici Moldova, Anatolie Topală, și secretarul de stat pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova. Acesta va intra în vigoare imediat după informarea părții italiene despre aprobarea în Guvern.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.