12 noiembrie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 1587
Organizațiile veteranilor din Moldova și alte țări CSI continuă prietenia
12 noiembrie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 1587

Organizațiile veteranilor din Moldova și alte țări CSI continuă prietenia

Organizațiile veteranilor din țările CSI păstrează tradițiile și continuă prietenia în spațiul post-sovietic.

Despre acest lucru a anunțat Casa Rusă din Chișinău, menționînd că, în special, la 10 noiembrie a avut loc cel de-al VIII-lea Congres al Uniunii Internaționale "Comunitatea organizațiilor obștești ale Veteranilor (pensionarilor) Statelor Independente". Și la această întîlnire, care a avut loc în format online cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău, au participat președintele Consiliului Organizației Veteranilor din Republica Moldova, Alla Mironik, șeful Consiliului Veteranilor din Chișinău, Iurii Eremin, și activiștii organizației.

Participanții la congres au subliniat că, în ciuda diferitelor dificultăți, în ultimii ani a fost posibilă păstrarea principalului lucru - continuitatea și legătura spirituală a generațiilor, unitatea mișcării veterane. De asemenea, s-a remarcat faptul că comunitatea veteranilor este o mișcare civilă activă care influențează semnificativ formarea opiniei publice în țările CSI și în alte republici post-sovietice.
Mișcarea a contribuit semnificativ și la consolidarea sprijinului public pentru procesele de integrare în spațiul post-sovietic în interesul dezvoltării socio-economice și securității țărilor și popoarelor.

La congres s-a discutat și despre problemele dezvoltării și consolidării în continuare a comunității veterane, prieteniei și cooperării popoarelor din țările CSI.

La finalul întrevederii, Alla Mironic și Iurii Eremin au primit diplome de onoare din partea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Republica Moldova pentru poziția lor civică activă, pentru munca în educarea tinerei generații și pentru contribuția demnă la consolidarea prieteniei și cooperării dintre popoarele Rusiei și Moldovei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

veterani , CSI

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.