05 noiembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2249
Cursa celor unsprezece candidați din Bălți. Partea 2
05 noiembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2249

Cursa celor unsprezece candidați din Bălți. Partea 2

(Continuare. Începutul - la 03.11.2021)

În mai puțin de trei săptămîni, la 21 noiembrie, vor avea loc alegerile anticipate ale primarului capitalei de nord a Moldovei. Pentru acest fotoliu se bat 11 candidați. Vă familiarizăm în continuare cu biografiile lor.

Alexandr Nesterovschii – candidatul PSRM

40 de ani. Jurist. Președintele organizației PSRM din Bălți.

Între anii 2006-2009 a fost prim secretar al organizației comsomoliste Bălți, între anii 2007-2011 – consilier în Consiliul municipal Bălți din partea Partidului comuniștilor. Dar în noiembrie, 2011 a părăsit PCRM împreună cu alți 50 de membri ai organizației comsomoliste orășenești (“refuzul conducerii partidului de a merge la orice negocieri a condamnat țara la o criză politică profundă”) și a anunțat că sprijină proiectul politic al lui Igor Dodon.

A fost specialist la Centrul de cultură și tineret al municipiului Bălți, director al filialei Bălți a Fondului de binefacere “Soluția”. În a. 2014 a devenit deputat în parlament din partea Partidului socialiștilor. În a.2019 A. Nesterovschii din nou a acces în legislativ: el a învins în circumscripția uninominală nr.10 (Bălți) cu rezultatul 33,75%. Însă în anticipatele din 11 iulie nu a reușit să devină deputat: în lista blocului comuniștilor și socialiștilor Nesterovschii avea poziția 34, da BCS a luat doar 32 de mandate.

L-a criticat activ pe ex-primarul orașului Renato Usatîi, pe care-l acuza de faptul că “practic, a falimentat or. Bălți”. În aprilie, curent împreună cu colegii de partid chema Autoritatea națională pentru integritate și Procuratura generală să verifice de unde are Renato Usatîi bani pentru ”viața luxoasă”, din moment ce în declarațiile despre venituri arăta “surse de venit mizere”. La aceeași conferință de presă A. Nesterovschii și colegii l-au acuzat pe Usatîi de spălare de bani, eludarea obligațiilor și trădarea electoratului prin trecerea de la politica pro-rusă la cea pro-română.

De altfel, jurnaliștii RISE Moldova au găsit și ”păcate” ale lui A.Nesterovschii însuși. În una dintre investigații se menționa că, deși Nesterovschii a deținut două mandate de deputat, el îmbina statutul de parlamentar cu cel de director general Fama Glamosa S.R.L.– o companie turistică, în care deține 50%. Asta chiar dacă legislația în vigoare interzice îmbinarea funcției de ales al poporului cu alte funcții remunerate, cu excepția celor de predare și cercetare.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Balti , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.