07 octombrie 2021, 14:15 Realitatea moldovenească views 2274
Ivan Diacov: Reținerea lui Stoianoglo este vădit ilegală
07 octombrie 2021, 14:15 Realitatea moldovenească views 2274

Ivan Diacov: Reținerea lui Stoianoglo este vădit ilegală

Dosarele penale intentate împotriva procurorului general Alexandr Stoianoglo sînt neîntemeiate, iar arestul acestuia este vădit ilegal. O spune fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Diacov a precizat că a încercat anterior să medieze dialogul dintre instituția președinției și cea a procuraturii, pentru a găsi o soluție la conflictul existent, dar fără succes.

Fostul procuror mai spune că îl cunoaște pe Stoianoglo care fiind un patriot al țării.

"De mai multe ori m-am adresat către reprezentanții președinției și parlamentului din partea PAS de a mă accepta ca mijlocitor în dialogul puterii cu Procurorul General A.Stoianoglo pentru a identifica soluția optimală de conlucrare a acești instituții.

Am fost la primire oficială la consiliera președintelui, O.Stamati, la vicepreședintele PAS, deputatul Litvinenco, la deputatul M.Druță, am discutat cu deputatul Vladimir Bolea.

Toți au promis, dar mi-au lămurit că decide Președintele M.Sandu, care, din motive necunoscute, de 6 ani categoric refuză să se întîlnească cu mine.

Declar cu responsabilitate:

- Dosarele intentate împotriva Procurorului General A.Stoianoglo sînt “supte din deget” iar reținerea lui este vădit ilegală!

În consecință: Stoianoglo, pe care ani în șir l-am cunoscut ca pe un patriot proeuropean convins al R.Moldova, azi artificial este împins de către politicieni iresponsabili în zona periculoasă a extremismului", se arată în mesajul lui Diacov.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.