07 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 1841
În Moldova va fi îmbunătățită formula de finanțare a școlilor
07 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 1841

În Moldova va fi îmbunătățită formula de finanțare a școlilor

Guvernul Republicii Moldova ia măsuri pentru majorarea finanțării instituțiilor de învățământ preuniversitar.

Despre acest lucru a declarat președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Liliana Nicolaescu-Onofrei în cadrul emisiunii "Teritoriul Libertății" cu Lilia Burakovski.

"Putem vorbi întotdeauna despre posibilitatea îmbunătățirii condițiilor de muncă și a creșterii salariilor. În măsura posibilității, s-au luat măsuri pentru majorarea salariilor și ajutarea școlilor în crearea condițiilor. De multe ori reieșim din situația în care bugetele școlilor sînt utilizate inadecvat", a menționat deputatul, relatează lisa.md

"Acum colegii noștri de la Ministerul Educației lucrează la îmbunătățirea formulei de finanțare a școlilor. Majorarea salariilor în 2018 nu a fost prevăzută în bugetul pentru anul viitor, iar acum Ministerul a luat măsuri în această direcție", spune președintele Comisiei parlamentare.

"Cu toate acestea, factorul motivant nu este doar salariul, ci și condițiile de muncă. Este necesar de dezvoltat parteneriatul între stat și sectorul neguvernamental, precum și partenerii internaționali pentru a promova ideile moderne de schimbare a condițiilor de muncă în bine", a rezumat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , finantare , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.