12 februarie 2013, 10:43 Realitatea moldovenească views 6684
12 februarie 2013, 10:43 Realitatea moldovenească views 6684

Protest la Iași împotriva autorităților locale

Protest inedit la Iași. Locuitorii s-au revoltat, de teamă că orașul lor este pe cale să-și piardă simbolurile, pentru că primăria a hotărît să fie tăiați zeci de tei din centru, și-n locul lor să planteze salcîmi japonezi, anunță stirileprotv.ro.

Edilii susțin că teii au o coroană prea mare și strică priveliștea spre cîteva clădiri pe care municipalitatea le consideră de importanță capitală: Mitropolia, Biserica "Trei Ierarhi" și Palatul Culturii.

Oamenii sînt revoltați și spun că primăria ar trebui să se ocupe de lucruri mai importante. Teii, vechi de peste 50 de ani, sînt un simbol al orașului. La fel ca și cei de dinaintea lor, despre care a scris, de multe ori, Mihai Eminescu.

Iașiul se mîndrește cu Teiul lui Eminescu devenit un simbol al orașului. Are peste 250 de ani și rădăcinile lui au fost consolidate în timp pentru a nu se rupe. Protestatarii vor ca teii din oraș să fie îngrijiți și nu puși la pămînt.

Oricum, susțin protestatarii, Iașiul nu are suficiente spații verzi iar tăierea arborilor este o prostie. Pînă acum însă 70 de copaci au căzut sub drujbele muncitorilor. Oamenii spun că vara, farmecul orașului este dat chiar de mirosul teilor de pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

 

Cuvinte cheie:

primaria , protest , Iaşi , ecologie , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.