01 iulie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2302
De astăzi, prețurile la carburanți vor fi stabilite din nou de ANRE
01 iulie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2302

De astăzi, prețurile la carburanți vor fi stabilite din nou de ANRE

Monitorul Oficial de joi, 1 iulie, a publicat hotărîrea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Conform documentului, supravegherea respectării prevederilor Metodologiei de către titularii de licențe pentru importul și comercializarea produselor petroliere principale și a gazului lichefiat se efectuează de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în modul şi în limitele stabilite de Legea cu privire la energetică și Legea privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător.

De asemenea, ANRE a aprobat valorile marjelor la comercializarea cu ridicata și la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021 (01.07.2021-31.12.2021).

Produsele petroliere aflate în stoc la data intrării în vigoare a prezentei hotărîri se vor considera ca o singură partidă, iar prețurile maxime pentru acestea urmează a fi determinate reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii pentru fiecare tip de produs la ziua respectivă.

Hotărîrea intră în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

preţ , combustibil , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.