31 ianuarie 2013, 10:51 Realitatea moldovenească views 5722
31 ianuarie 2013, 10:51 Realitatea moldovenească views 5722

Tiraspol: discutarea problemelor politice în cadrul soluționării problemei transnistrene este prematură

Tiraspolul consideră că discutarea problemelor politice în cadrul soluționării problemei moldo-transnistrene este prematură – această  poziție este bine cunoscută și susținută de Rusia. Acest lucru a fost afirmat de către viceprim-ministrul moldovean pentru reintegrare Eugen Carpov, comentînd cu privire la rezultatele întrevederii de lucru cu reprezentantul politic în reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Nina Ştanski.

Într-un interviu acordat postului de radio "Europa Liberă", Eugen Carpov a declarat că, pe de o parte, Chișinăul și Tiraspolul recunosc importanța discuției de probleme socio-economice, iar pe de altă parte, soluționarea lor este adesea blocată sau devine imposibilă din cauza lipsei viziunii politice de rezolvare a conflictului.

Carpov a declarat că la întrevedere s-a discutat despre acțiunile privind asigurarea liberei circulații a oamenilor pe ambele maluri ale Nistrului, în special, despre transportul rutier transnistrean și posibilitatea participării sale la traficul internațional de mărfuri și de pasageri.

Potrivit lui, în acest domeniu, există multe probleme tehnice, care necesită o examinare suplimentară.

În timpul întîlnirii, E.Carpov și N.Ștanski au convenit că grupurile de lucru responsabile de transport și înregistrarea lui, se vor întîlni în viitorul apropiat.

 

Sursa: nr2.ru

Cuvinte cheie:

Transnistria , Tiraspol , Moldova , conflict , Tratat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.