20 februarie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3492
Opinie:
20 februarie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3492

Opinie: "Funcționarii de la Bruxelles nu trebuie să învețe CCA din Moldova"

Oficialii și diplomații de la Bruxelles învață din nou Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova, deși ar trebui să țină minte adevărul fundamental al profesiei lor: doar respectul reciproc este fundamentul securității internaționale și dezvoltării durabile.

Declarația a fost făcută de profesorul și diplomatul Victor Borșevici, comentînd în mod special pentru eNews recentul discurs al Ambasadorului UE în Moldova, Peter Michalko, despre CCA, care a generat evaluări ambigue în societatea moldovenească.

"Voi începe cu faptul că părinții-fondatori ai Europei unificate au privit deschis UE ca o continuare a Imperiului lui Carl cel Mare. Imperiul nu a funcționat, nu a funcționat cel puțin pentru că în rîndul birocraților de la Bruxelles, Carl cel Mare ne se afla. Și nu se afla pentru că "praful de birou" de la Bruxelles nu se potrivește cu cavalerismul eroic Imperial. Scara personalității nu este aceeași. Ce fel de Europa suverană poate fi atunci cînd eurobirocrații cu zeflemea și cu zel îndeplinesc ideile mentorilor lor de peste ocean?", a spus Victor Borșevici.

Potrivit lui, de aceea nu ar trebui să ne mire faptul că, după plecarea pragmaticului Trump, spiritul acestor tipi s-a reaprins.

"Desigur, CCA-ul nostru nu este "Cheie de biserică". Cu toate acestea, în componența sa există oameni care înțeleg perfect că suveranitatea de stat fără cea informațională nu există. Și că pierderea libertății de exprimare sub pretextul luptei pentru aceasta este o cale directă spre pierderea tuturor formelor de suveranitate-politică, economică și socială", a declarat profesorul și diplomatul moldovean.

El a menționat că de aceea societatea este dispusă să susțină anume acea politică a CCA, care se distanțează de politică și politicieni.

"Trebuie să li se reamintim diplomaților de la Bruxelles adevărul fundamental al profesiei lor: doar respectul reciproc este baza securității internaționale și dezvoltării durabile", a spus Victor Borșevici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Bruxelles , CCA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.