04 februarie 2021, 00:30 Realitatea moldovenească views 3097
Podul de peste rîul Răut, de lîngă satul Ștefănești, a fost dat în exploatare
04 februarie 2021, 00:30 Realitatea moldovenească views 3097

Podul de peste rîul Răut, de lîngă satul Ștefănești, a fost dat în exploatare

Podul de peste rîul Răut, parte a drumului național G52, care face conexiunea dintre satele Prodănești, Ștefănești, Ciutulești și Cașunca din raionul Florești, a fost dat în exploatare.

Reconstrucția podului peste râul Răut va asigura accesul direct a celor peste 6200 de locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane contribuind la asigurarea siguranței circulației rutiere și la îmbunătățirea condițiilor de circulație”.

Potrivit Directorului General Interimar al ASD, podul construit asigură legătura către școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială.

„Participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitînd accesul către mai multe artere locale, inclusiv către obiectivele de menire socială. Lucrările de reparație a podului au fost executate calitativ și în termenii contractual stabiliți de către o companie locală”, a accentuat Veaceslav Potop.

Podul cu lungimea de circa 57 de metri și lățimea de peste 12 metri, se află în perioada de garanție a bunei execuții, astfel încît orice defecțiuni apărute în termen de un an să fie remediate din contul antreprenorului.

Contractul de antrepriză, care prevede reabilitarea podului cu două benzi de circulație și patru deschideri, a fost încheiat în luna iunie a anului 2019 cu compania ,,Irinda Prim’’.

Pentru reabilitarea podului de lîngă satul Ștefănești din raionul Florești a fost valorificată o investiție de circa 13 milioane de lei, mijloace alocate din fondul rutier.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Raut , pod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.