31 decembrie 2020, 12:15 Realitatea moldovenească views 3049
Cine va prelua conducerea a trei ministere începînd de mîine
31 decembrie 2020, 12:15 Realitatea moldovenească views 3049

Cine va prelua conducerea a trei ministere începînd de mîine

Astăzi este ultima zi de mandat la Guvern pentru premierul Ion Chicu, dar și trei miniștri: ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța; ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu; ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, notează Noi.md.

Potrivit lui Ion Chicu, în decurs de 5 zile, președintele Maia Sandu urmează să emită un decret prin care să numească un prrim-ministru interimar. Dacă decretul nu va fi emis, funcția va fi preluată automat de vicepremierul pentru Reintegrare Olga Cebotari, a anunțat Chicu.

Totodată, cei trei miniștri care pleacă au anunțat astăzi cine îi va înlocui începînd de mîine, 1 ianurie 2021, la conducerea ministerelor respective.

Interimatul funcției de ministru al Finanțelor va fi asigurat de Tatiana Ivanicichina, secretar de stat.

Interimatul funcției de Ministru al Economiei va fi asigurat de Mihail Lupașcu, secretar de stat.

Interimatul funcției de ministru al Sănătății va fi asigurat de Tatiana Zatîc, secretar de stat.

Chicu a menționat că afirmațiile precum că situația în Guvern este una îngrijorătoare și țara a fost lăsată fără executiv, în plină criză, sînt speculații. Totul va fi funcțional, spune el.

„Ministerele rămîn funcționale, nu este vorba de niciun scenariu apocaliptic. În ministere lucrează specialiști. Noi, conducătorii venim și plecăm, dar specialiștii își fac treaba. Totul va fi funcțional", a spus Ion Chicu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.