04 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 2856
O expoziție dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea Drapelului de Stat, vernisată la Chișinău (Foto)
04 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 2856

O expoziție dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea Drapelului de Stat, vernisată la Chișinău (Foto)

La Chișinău s-a deschis expoziția Simbolurile oficiale și neoficiale ale Republicii Moldova, dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea Drapelului de Stat și a Stemei de Stat și aniversării a 25-a de la instituirea Comisiei Naționale de Heraldică.

Vizitatorii sînt așteptați în perioada 3 noiembrie - 28 februarie 2021, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Expoziția este organizată cu scopul de a prezenta simbolurile naționale oficiale ale Republicii Moldova și emblemele naționale complementare.

De asemenea, expoziția are rolul de a populariza imaginea heraldică a țării noastre și este divizată în trei compartimente, dedicate simbolurilor naționale majore, simbolurilor naționale derivate și unei țări care promovează cu succes și inspirație simbolurile sale naturale și culturale, Canada.

„Simbolica statală deține rolul primordial în educarea sentimentului de unitate, de crez şi idealuri comune. Este, totodată, un omagiu adus înaintașilor, dar și o veritabilă lecție de educație civică și patriotism pentru generațiile care vin, asigurînd astfel legătura spirituală şi perpetuarea neamului nostru moldovenesc”, a declarat consilierul președintelui în domeniul Educației, Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drapel , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.